Yin Yoga

 

In ons leven gaan we van het ene moment naar het andere. 

 

 

Meestal worden die momenten gevuld met gedachten en beoordelingen. 

 

 

Tijdens mijn Yin Yogales wil ik je meenemen naar aandacht en onderzoek richting jezelf.

Yin Yoga bij YUNITI staat voor:

 

- Rustgevende Yoga lessen in een sfeervolle ruimte

- Inspiratie voor bewuster leven

- Verdieping en luchtigheid

- Persoonlijke en betrokken benadering

Wat is Yin Yoga?

Yin yoga is een blend van Yoga en mindfulness, gebaseerd op de 5 elementen leer vanuit de Chinese geneeskunde.

 

Fysiek: Yin Yoga is een rustige maar ook een uitdagende vorm van Yoga. Je verblijft een langere tijd (2 tot 5 minuten) in een houding en ervaart een stimulatie in je stugge weefsels zoals je bindweefsel, pezen en gewrichten. Deze stimulatie zorgt ervoor dat deze weefsels beter gehydrateerd worden en dit creëert meer comfort in je lichaam. 

Daarnaast heeft Yin Yoga een diep effect op het verlagen van stress en stress gerelateerde klachten.

 

Mentaal: Tijdens het verblijven in een pose heb je de mogelijkheid om stil te staan in het hier en nu. Verstilling kan ons laten zien hoe het met ons gaat, en hoe we met een situatie omgaan. Dit is de reden dat Yin Yoga ook een meditatieve en reflectieve vorm van yoga is. Tijdens de verstilling kunnen je lichaam en geest op een dieper niveau ontspannen. Je komt meer in een staat van "zijn" zodat je een bewuster contact kan krijgen met wat er zich in jou afspeelt. Patronen, lichamelijke en/of emotionele blokkades kunnen worden verzacht zodat je meer in balans kan komen.

 

Energetisch: Yin Yoga zorgt voor het beter stromen van onze Chi (energie). Het meridianen stelsel (energiebanen) en de 5 elementen vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde dienen tijdens de Yin Yoga lessen van YUNITI als leidraad, Iedere les heeft een thema en wordt aangepast aan de seizoenen, de bijbehorende meridianen, organen en emoties. Hierdoor kun je dichterbij de natuurlijke flow van het leven komen.

Resultaten van Yin Yoga:

  • Een moment van diepe ontspanning en verstilling 
  • Stress reduceren
  • Lichamelijke spanningsklachten verzachten, meer ruimte in je lichaam creëren 
  • Lichaam en geest kalmeren en balanceren
  • Verbetert je flexibiliteit door een betere hydratatie van je bindweefsel
  • Bewuster contact met wat er zich in jou afspeelt, zowel fysiek als emotioneel
  • Zachte verwerking van emotionele blokkades en patronen
  • Betere doorstroming van Chi (energie) door de meridianen (energiebanen) en daardoor een betere balans van onze interne organen
  • Yin yoga is een moment van rust en een mooie tegenhanger voor ons drukke Yang leven

Yin en Yang

Yin is het tegenovergestelde van Yang. Yin staat voor verstillen en naar binnen keren. Yang staat voor dynamisch en naar buiten gericht. Deze twee energieën wisselen elkaar af, zoals dag en nacht, eb en vloed. Daarbij hoort een natuurlijke balans en harmonie. In onze maatschappij en leefstijl overheerst de Yang energie en daardoor kunnen we uit balans raken. Yin Yoga kan dan evenwicht brengen.