Mindfulness Training

Mindfulness en Yin Yoga zijn bewezen effectieve methoden om stress- en burn-out klachten te voorkomen en te laten verdwijnen. Je ervaart direct nieuwe energie. Mindfulness Centrum Heuvelrug is gecertificeerd voor Mindfulness MBSR en yin yoga trainingen voor bedrijven en particulieren. Individueel of in groepsverband, op een vaste locatie of een locatie naar wens.

Voor deze gecertificeerde MBSR trainingen is een gehele of gedeeltelijke vergoeding mogelijk.

Kijk voor meer informatie op onze website

Wat is Mindfulness?

Meer genieten en minder piekeren met mindfulness.

In ons dagelijks leven willen we voortdurend dingen veranderen. Maar er is altijd wel iets dat veranderd moet worden. Dat voelt alsof we nooit klaar zijn. Mindfulness verschuift de aandacht van veranderen naar accepteren wat er is. Met mildheid en zonder oordeel.

 

Met aandacht leven.

Mindfulness betekent letterlijk ‘aandachtig zijn’. Mindful leven betekent dan ook met aandacht leven door steeds meer met de volledige aandacht in het huidige moment aanwezig te zijn.

 

Meer van het leven genieten.

Met mindfulness leer je bewust omgaan met stress en spanning. Je komt steviger aan het stuur te zitten van je gedachten en emoties. Daardoor gaan deze minder met je aan de haal en word je effectiever. Daarnaast brengt mindfulness meer en intensere momenten van genieten. Het leven wordt makkelijker en voelt rijker.  

 

Mindfulness helpt bij:

  • Piekeren en negatieve gedachten
  • Werkstress en burn-out
  • Somberheid en depressie
  • Chronische pijn
  • Emotionele en psychische gevolgen van ernstige ziekte en tegenslag 
  • Angst, spanning en onrust 
  • Stress- en spanning gerelateerde fysieke klachten 
  • Hoge bloeddruk 
  • Slaapproblemen en vermoeidheid
  • Preventie van bovengenoemde symptomen

 

Over ons:

Mindfulness & Yin Yoga is een gecertifieerd trainingscentrum voor Mindfulness MBSR en yin yoga trainingen en workshops. Het centrum is opgericht door trainers Wilco van Wakeren en Meike Jacobs.

 

Mindfulness MBSR trainer Wilco van Wakeren is werkzaam als professioneel geestelijk verzorger bij Defensie. Hij heeft deelgenomen aan buitenlandse missies in Bosnië, Irak en Afghanistan. De jarenlange ervaring van onder druk presteren en balans zoeken in life-events, die hij tijdens deze missies heeft opgedaan, zet hij nu in bij de Mindfulness MBSR trainingen van Mindfulness & Yin Yoga.

Meike is yin yoga docent en heeft een eigen yin yoga-studio YUNITI in Driebergen. Daarnaast heeft ze jarenlange ervaring als schoonheidsspecialiste en massagetherapeut.  

Mindfulness MBSR training

Ons trainingscentrum in Veenendaal is gecertificeerd voor de bewezen effectieve Mindfulness-Based Stress Reduction training (MBSR). Deze training is begin jaren tachtig ontwikkeld door de Amerikaanse hoogleraar Moleculaire Biologie en meditatiebeoefenaar Jon Kabat-Zinn. De Mindfulness MBSR training volgt een vast protocol dat is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek in de medische biologie en gedragspsychologie, en eveneens op Oosterse wijsheden en vaardigheden als meditatie en yoga. De training wordt wereldwijd aangeboden in ziekenhuizen, gevangenissen, bedrijven, privépraktijken, opleidings- en trainingscentra.

YUNITI is een Yoga Alliance gecertificeerde Yogastudio. 

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen, lessen en events op Instagram, Facebook en Google+.